Pancakes: η βασική συνταγή

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτή είναι η βασική και πιο εύκολη συνταγή για τα καλά, παραδοσιακά, αμερικάνικα pancakes που γίνονται σε λιγότερο από μισή ώρα!

Συστατικά

  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη
  • 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μισή κ.γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο ή ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.σούπας ηλιέλαιο για το τηγάνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 100 βαθμούς και έχε έτοιμο ένα πιάτο που να μπαίνει στο φούρνο για να βάλεις τα pancakes και να τα κρατήσεις ζεστά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα, το βούτυρο (ή το λάδι) και το αυγό να ενωθούν.
  • Πρόσθεσε το μίγμα με το αλευρι στο γάλα και ανακάτεψε ίσα να διαλυθεί το αλεύρι (δεν πειράζει να έχει μικρούς βόλους, μην το παρακάνεις με το ανακάτεμα).
  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  • “Βρέξε” ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με το ηλιέλαιο και άλειψε το τηγάνι.
  • Ρίξε ένα-ένα τα pancakes στο τηγάνι υπολογίζοντας 2-3 κ.σούπας για κάθε pancake.
  • Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού άπλωσε απαλά τα pancakes σου.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και η από πάνω να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες, περίπου 1 με 2 λεπτά.
  • Προσεκτικά με μία σπάτουλα και γρήγορες κινήσεις αναποδογύρισε κάθε pancake και ψήσε άλλο 1 με δύο λεπτά και την άλλη πλευρά.
  • Βάλε τα pancakes στο πιάτο, σκέπασέ τα με αλουμινόχαρτο και μετά στο φούρνο για να τα διατηρήσεις ζεστά.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία και για τον υπόλοιπο χυλό αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο λάδι.
  • Σέρβιρε τα ζεστά, βάζοντας ανάμεσά στις στρώσεις ένα κομματάκι βούτυρο και περιχύνοντας με μέλι ή σιρόπι σφένδαμου ή μαρμελάδα.

Tip

Προσοχή στο αλεύρι! Πρέπει να είναι μετρημένο ακριβώς μια κούπα, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164