Αυτή είναι η βασική και πιο εύκολη συνταγή για τα καλά, παραδοσιακά, αμερικάνικα pancakes που γίνονται σε λιγότερο από μισή ώρα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σούπας ζάχαρη
- 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- μισή κ.γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. γάλα
- 2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο ή ηλιέλαιο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.σούπας ηλιέλαιο για το τηγάνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 100 βαθμούς και έχε έτοιμο ένα πιάτο που να μπαίνει στο φούρνο για να βάλεις τα pancakes και να τα κρατήσεις ζεστά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα, το βούτυρο (ή το λάδι) και το αυγό να ενωθούν.
- Πρόσθεσε το μίγμα με το αλευρι στο γάλα και ανακάτεψε ίσα να διαλυθεί το αλεύρι (δεν πειράζει να έχει μικρούς βόλους, μην το παρακάνεις με το ανακάτεμα).
- Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- “Βρέξε” ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με το ηλιέλαιο και άλειψε το τηγάνι.
- Ρίξε ένα-ένα τα pancakes στο τηγάνι υπολογίζοντας 2-3 κ.σούπας για κάθε pancake.
- Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού άπλωσε απαλά τα pancakes σου.
- Ψήσε μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και η από πάνω να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες, περίπου 1 με 2 λεπτά.
- Προσεκτικά με μία σπάτουλα και γρήγορες κινήσεις αναποδογύρισε κάθε pancake και ψήσε άλλο 1 με δύο λεπτά και την άλλη πλευρά.
- Βάλε τα pancakes στο πιάτο, σκέπασέ τα με αλουμινόχαρτο και μετά στο φούρνο για να τα διατηρήσεις ζεστά.
- Επανάλαβε τη διαδικασία και για τον υπόλοιπο χυλό αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο λάδι.
- Σέρβιρε τα ζεστά, βάζοντας ανάμεσά στις στρώσεις ένα κομματάκι βούτυρο και περιχύνοντας με μέλι ή σιρόπι σφένδαμου ή μαρμελάδα.
Tip
Προσοχή στο αλεύρι! Πρέπει να είναι μετρημένο ακριβώς μια κούπα, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ