Pancakes: η βασική συνταγή

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτή είναι η βασική και πιο εύκολη συνταγή για τα καλά, παραδοσιακά, αμερικάνικα pancakes που γίνονται σε λιγότερο από μισή ώρα!

Συστατικά

  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη
  • 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μισή κ.γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο ή ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.σούπας ηλιέλαιο για το τηγάνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 100 βαθμούς και έχε έτοιμο ένα πιάτο που να μπαίνει στο φούρνο για να βάλεις τα pancakes και να τα κρατήσεις ζεστά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα, το βούτυρο (ή το λάδι) και το αυγό να ενωθούν.
  • Πρόσθεσε το μίγμα με το αλευρι στο γάλα και ανακάτεψε ίσα να διαλυθεί το αλεύρι (δεν πειράζει να έχει μικρούς βόλους, μην το παρακάνεις με το ανακάτεμα).
  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  • “Βρέξε” ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με το ηλιέλαιο και άλειψε το τηγάνι.
  • Ρίξε ένα-ένα τα pancakes στο τηγάνι υπολογίζοντας 2-3 κ.σούπας για κάθε pancake.
  • Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού άπλωσε απαλά τα pancakes σου.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και η από πάνω να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες, περίπου 1 με 2 λεπτά.
  • Προσεκτικά με μία σπάτουλα και γρήγορες κινήσεις αναποδογύρισε κάθε pancake και ψήσε άλλο 1 με δύο λεπτά και την άλλη πλευρά.
  • Βάλε τα pancakes στο πιάτο, σκέπασέ τα με αλουμινόχαρτο και μετά στο φούρνο για να τα διατηρήσεις ζεστά.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία και για τον υπόλοιπο χυλό αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο λάδι.
  • Σέρβιρε τα ζεστά, βάζοντας ανάμεσά στις στρώσεις ένα κομματάκι βούτυρο και περιχύνοντας με μέλι ή σιρόπι σφένδαμου ή μαρμελάδα.

Tip

Προσοχή στο αλεύρι! Πρέπει να είναι μετρημένο ακριβώς μια κούπα, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164