Κρέπες με δημητριακά και λαχταριστά ροδάκινα εποχής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¾ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- ½ φλ. αλεύρι γοχ
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1½ φλ. αριάνι
- 2 φλ. ανάμεικτα βρασμένα δημητριακά, όπως βρώμη, κριθάρι, κινόα
- λιωμένο βούτυρο
- ροδάκινα σε λεπτές φέτες
- σιρόπι σφενδάμου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τα δύο είδη αλεύρι με τη ζάχαρη, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε το αυγό με το αριάνι και έπειτα πρόσθεσε το μείγμα στα στερεά υλικά.
- Ρίξε στο χυλό και τα δημητριακά και ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με ένα πινέλο άλειψέ το ελαφρώς με το λιωμένο βούτυρο.
- Ρίξε το μισό χυλό στο τηγάνι και κούνησέ το ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήσε το pancake για τέσσερα με πέντε λεπτά και με προσοχή γύρισέ το πλευρά και ψήσε για άλλα περίπου δύο λεπτά.
- Μετάφερε το pancake σε μια πιατέλα, επανέλαβε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό και σέρβιρε με σιρόπι σφενδάμου και λεπτοκομμένο ροδάκινο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ