Pancakes ολικής άλεσης με ροδάκινα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κρέπες με δημητριακά και λαχταριστά ροδάκινα εποχής

Συστατικά

  • ¾ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ φλ. αλεύρι γοχ
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1½ φλ. αριάνι
  • 2 φλ. ανάμεικτα βρασμένα δημητριακά, όπως βρώμη, κριθάρι, κινόα
  • λιωμένο βούτυρο
  • ροδάκινα σε λεπτές φέτες
  • σιρόπι σφενδάμου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τα δύο είδη αλεύρι με τη ζάχαρη, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε το αυγό με το αριάνι και έπειτα πρόσθεσε το μείγμα στα στερεά υλικά.
  • Ρίξε στο χυλό και τα δημητριακά και ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με ένα πινέλο άλειψέ το ελαφρώς με το λιωμένο βούτυρο.
  • Ρίξε το μισό χυλό στο τηγάνι και κούνησέ το ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήσε το pancake για τέσσερα με πέντε λεπτά και με προσοχή γύρισέ το πλευρά και ψήσε για άλλα περίπου δύο λεπτά.
  • Μετάφερε το pancake σε μια πιατέλα, επανέλαβε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό και σέρβιρε με σιρόπι σφενδάμου και λεπτοκομμένο ροδάκινο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164