Βελούδινη πανακότα γιαουρτιού με άρωμα καφέ και σιρόπι καφέ και μαύρης ζάχαρης! Μια γερή δόση αρωματικού γλυκού με τον αγαπημένο σου καφέ για να διώξεις την ανάγκη σου για γλυκό με κάτι μικρό και γευστικό
Θερμίδες 130
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ζεστό καφέ τύπου εσπρέσο
- 1 φακελάκι ζελατίνη χωρίς γεύση (περίπου 2 1/4 κ.γ.)
- 3/4 του φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα 2%
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 βανίλια
- Κανέλα
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος καλά παγωμένη
- Για τη σος: 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 3 κ.σ. καφέ εσπρέσο(όχι σε σκόνη, έτοιμο καφέ)
- 2 κ.σ. κονιάκ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το 1/4 του φλιτζανιού του καφέ και λιώσε μέσα τη ζελατίνη. Άφησε το μείγμα να σταθεί 5 λεπτάκια
- Ανάμειξε τον υπόλοιπο καφέ με το γιαούρτι, το γάλα και το κονιάκ. Πρόσθεσε και τη βανίλια με την κανέλα
- Βάλε το μείγμα της ζελατίνης σε μπεν μαρί και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει καλά, αλλά να μην βράσει
- Πρόσθεσε αργά, αργά το μείγμα στο γιαούρτι και άσε στο ψυγείο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πήξει 30 με 45 λεπτά
- Χτύπησε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Πρόσθεσε στο μείγμα της πανακότας και ανακάτεψε απαλά να ενσωματωθεί
- Μοίρασε σε 10 ποτηράκια, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 4 ώρε;ς
- Ανάμειξε τη ζάχαρη, τον καφέ σε ένα κατσαρολάκι. Βάλε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς να δέσει το σιρόπι
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το κονιάκ και άναψε με προσοχή να φύγει το αλκοόλ. Άφησε το μείγμα να κρυώσει
- Σέρβιρε την πανακότα με λίγο από το σιρόπι σε κάθε ποτηράκι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ