Λαχταριστές, τραγανές και άψογα μελωμένες δίπλες για τις γιορτές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την ζύμη:
- 5 αυγά
- 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- χυμός από μισό λεμόνι
- 1/2 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
- 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
- 500 ml νερό
- 500 gr ζάχαρη
- 500 gr μέλι
- 1 κ. σούπας λάδι
Για το σερβίρισμα:
- 120 gr καρύδια
- 1/2 κ. σούπας κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στον κάδο του μίξερ χτύπησε τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίξε σιγά-σιγά το λικέρ, το λεμόνι, το αλάτι και την ζάχαρη στο μείγμα των αυγών μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- Πρόσθεσε σχεδόν όλο το αλεύρι, κρατώντας μία-δύο κουταλιές για να χρησιμοποιήσεις στο πλάσιμο.
- Ζύμωσε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη, κάλυψέ την με μεμβράνη και άφησέ την για μία ώρα να φουσκώσει.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και πλάσε τις δίπλες.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε την ζύμη με τον πλάστη, ώστε να φτάσει το πάχος του φύλλου στα περίπου τρία χιλιοστά.
- Κόψε το φύλλο με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες και έπειτα τύλιξε κάθε λωρίδα σε ένα μασούρι.
- Άρχισε να ρίχνεις προσεκτικά τις δίπλες στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι.
- Γύρισέ τες αμέσως πλευρά και κράτησέ τες με μια σπάτουλα κάτω από την επιφάνεια του λαδιού.
- Μόλις πάρουν χρώμα, αφαίρεσέ τες και άφησέ τες σε μια σχάρα να στραγγίξουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό με την ζάχαρη να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, αφαίρεσε από την φωτιά, πρόσθεσε το μέλι και το λάδι και ανακάτεψε για να διαλυθούν τα υλικά.
- Πέρασε τις δίπλες από την κατσαρόλα με το σιρόπι και άφησέ τες πάλι στη σχάρα να στραγγίζουν.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας τις δίπλες με την κανέλα, το τριμμένο καρύδι και έξτρα μέλι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ