Ίδια γεύση με λιγότερες θερμίδες!
Θερμίδες: 110/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2φλ. αμύγδαλα τριμμένα
- 1φλ. μαργαρίνη μαλακή
- 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κρόκο αυγού
- 1/2κ. γλυκού βανίλια
- 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2κ. γλυκού baking powder
- 2φλ. ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Πρόσθεσε τα αμύγδαλα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήσε για 6-8 λεπτά για να καβουρδιστούν.
- Πρόσθεσε τη μαργαρίνη σε ένα μίξερ και χτύπησέ τη μέχρι να γίνει αφράτη.
- Ρίξε μέσα τις 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη και τον κρόκο αυγού και ανακάτεψε καλά.
- Τέλος, ρίξε τη βανίλια και τα αμύγδαλα και ανακάτεψε καλά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και και τη baking powder.
- Ρίξε αυτό το μείγμα σταδιακά μέσα στο μίξερ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Άπλωσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Πλάσε 30 κουραμπιέδες και τοποθέτησέ τα στη λαδόκολλα.
- Ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
- Αφαίρεσε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και άφησέ τους να κρυώσουν για 15 λεπτά.
- Τοποθέτησέ τους σε μια πιατέλα και πασπάλισε με τα 2φλ. ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ