Άλλοι λατρεύουν τη βανίλια και άλλοι τη σοκολάτα. Εσύ όμως θέλεις το παγωτό να είναι παρφαίτ. Κομματάκια σοκολάτας και φράουλας σε ένα παγωτό σκέτη απόλαυση.
236 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ½ κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- 1 κ.σ. νερό
- 3 φλιτζάνια γάλα 2%
- 3 κρόκκους αυγών
- 1 κουτί ζαχαρούχο Light
- 2 βανίλιες
- ¾ του φλιτζανιού φράουλες σε κυβάκια
- ¼ του φλιτζανιού σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 2 κ.σ. δημητριακά σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη ζελατίνη στο νερό και άφησε τη να σταθεί για μερικά λεπτά.
- Βάλε 1 ½ φλιτζάνι γάλα σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε τη βανίλια. Ζέστανε το γάλα να αχνίσει. Στο μεταξύ χτύπησε τους κρόκους σε ένα μπολ και ρίξε λίγο, λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύντας διαρκώς. Γύρισε το μείγμα στο κατσαρολάκι και συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να πήξει ελαφρά. Πρέπει να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Πρόσθεσε στην κρέμα του κρόκου τη ζελατίνη και το υπόλοιπο γάλα, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
- Βάλε το μείγμα στην παγωτομηχανή και πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας και φράουλας. Αφού πήξει καλά το παγωτό μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη.
- Σέρβιρε με τα σπασμένα δημητριακά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ