Είναι τόσο λιμπιστικό όσο ακούγεται και είναι εξίσου απλό να το φτιάξεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη στρώση μπισκότου
- 300 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive
- 3 κ.σούπας μαργαρίνη
- Για τη στρώση κρέμας τυριού
- 180 γραμμ. τυρί κρέμα
- μισό φλιτζάνι+1 κ.σούπας φυστικοβούτυρο
- 2,5 κ.σούπας μέλι (ρευστό)
- 1,5 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
- Για τη στρώση σοκολάτας
- 220 γραμμ. κουβερτούρα
- μισό φλιτζ.κρέμα γάλακτος
- Για το σερβίρισμα
- Λίγη κρέμα γάλακτος
- Πουράκια σοκολάτας
- Τριμμένη κουβερτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα μπισκότα στο μούλτι να θρυμματιστούν αρκετά.
- Πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε με ένα κουτάλι να απορροφήσουν καλά τα μπισκότα.
- Βάλε τα σε ένα μπολ και άφησέ τα στην άκρη.
- Για να φτιάξεις την κρέμα βάλε όλα τα υλικά της στο μούλτι και χτύπησέ τα μέχρι το μίγμα να γίνει μια λεία πάστα. Άφησέ την στην άκρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το μισό φλιτζ. κρέμα γάλακτος να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις βράσει ρίξε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακάτεψε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
- Απόσυρε από τη φωτιά και αφήσε στην άκρη.
- Για να φτιάξεις το γλυκό θα χρειαστείς 6 μέτρια ποτήρια. Βάλε μια κουταλιά της σούπας μπισκότο στη βάση κάθε ποτηριού και πίεσε με το πίσω μέρος του κουταλιού όπως θα έκανες για το τζιζκέικ.
- Συνέχισε με μία στρώση κρέμας τυριού και μετά σοκολάτας.
- Επανάλαβε τη διαδικασία για κάθε ποτήρι.
- Σέρβιρε με μία κουταλιά κρέμα γάλακτος σε κάθε ποτήρι, ένα πουράκι στο κέντρο και αν θέλεις τριμμένη κουβερτούρα.
- Βάλε στο ψυγείο για πέντε λεπτά πριν σερβίρεις για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.
Tip
Για ακόμη πιο έντονη γεύση, βρέξε τα μπισκότα σου με μια κουταλιά μπράντυ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ