Είναι τόσο λιμπιστικό όσο ακούγεται και είναι εξίσου απλό να το φτιάξεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη στρώση μπισκότου
- 300 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive
- 3 κ.σούπας μαργαρίνη
- Για τη στρώση κρέμας τυριού
- 180 γραμμ. τυρί κρέμα
- μισό φλιτζάνι+1 κ.σούπας φυστικοβούτυρο
- 2,5 κ.σούπας μέλι (ρευστό)
- 1,5 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
- Για τη στρώση σοκολάτας
- 220 γραμμ. κουβερτούρα
- μισό φλιτζ.κρέμα γάλακτος
- Για το σερβίρισμα
- Λίγη κρέμα γάλακτος
- Πουράκια σοκολάτας
- Τριμμένη κουβερτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα μπισκότα στο μούλτι να θρυμματιστούν αρκετά.
- Πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε με ένα κουτάλι να απορροφήσουν καλά τα μπισκότα.
- Βάλε τα σε ένα μπολ και άφησέ τα στην άκρη.
- Για να φτιάξεις την κρέμα βάλε όλα τα υλικά της στο μούλτι και χτύπησέ τα μέχρι το μίγμα να γίνει μια λεία πάστα. Άφησέ την στην άκρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το μισό φλιτζ. κρέμα γάλακτος να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις βράσει ρίξε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακάτεψε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
- Απόσυρε από τη φωτιά και αφήσε στην άκρη.
- Για να φτιάξεις το γλυκό θα χρειαστείς 6 μέτρια ποτήρια. Βάλε μια κουταλιά της σούπας μπισκότο στη βάση κάθε ποτηριού και πίεσε με το πίσω μέρος του κουταλιού όπως θα έκανες για το τζιζκέικ.
- Συνέχισε με μία στρώση κρέμας τυριού και μετά σοκολάτας.
- Επανάλαβε τη διαδικασία για κάθε ποτήρι.
- Σέρβιρε με μία κουταλιά κρέμα γάλακτος σε κάθε ποτήρι, ένα πουράκι στο κέντρο και αν θέλεις τριμμένη κουβερτούρα.
- Βάλε στο ψυγείο για πέντε λεπτά πριν σερβίρεις για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.
Tip
Για ακόμη πιο έντονη γεύση, βρέξε τα μπισκότα σου με μια κουταλιά μπράντυ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ