Tραγανή, πικάντικη και πολύ νόστιμη. Προμηθεύσου ώριμα ροδάκινα και απόλαυσε ένα γλυκό από το καλοκαίρι…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 γρ. ροδάκινα σε φέτες
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
- ¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
- 2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 2 φύλλα σφολιάτας
- Ζάχαρη για το πασπάλισμα
- 1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα ανακατεμένο με μία κουταλιά νέκταρ ροδάκινο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC βαθμούς.
- Σε ένα μπολ βάλε τα ροδάκινα, τα δύο είδη ζάχαρης, το κορν φλάουερ, το τζίντζερ και την κανέλα και άφησέ το στην άκρη για 15 λεπτά
- Άλειψε ένα ταψί για τάρτες με λίγο βούτυρο. Στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας και κόψε τις άκρες που περισσεύουν
- Ρίξε τη γέμιση. Κάλυψε με το άλλο φύλλο σφολιάτας ενώνοντας τις άκρες με το κάτω φύλλο
- Άλειψε την πίτα με το αβγό. Με ένα πιρούνι “πιρούνιασε” απαλά το πάνω φύλλο σε πολλά σημεία για να ψηθεί σωστά η πίτα
- Ψήσε για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να πάρει βράση η γέμιση. Αν δεις να ψήνονται πιο γρήγορα κάλυψε με λίγο αλουμινόχαρτο για να μην καεί η πίτα.
- Άφησέ την να κρυώσει πριν την κόψεις
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ