Γεμιστό κέικ με απολαυστική κρέμα καρύδας και lime και άρωμα ανανά! Σου θυμίζει κάτι; Μα φυσικά το εξωτικό cocktail pina colada που έγινε το πιο καλοκαιρινό γλυκό…
Θερμίδες 300
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 185γρ. μαργαρίνη
- 150γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κονσέρβα ανανά (περίπου 400γρ.) στραγγισμένη και λιωμένη
- 100γρ. καρύδα
- 185 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. baking powder
- Για την επικάλυψη: 200 γρ. μαργαρίνη
- 150 γρ. τριμμένη καρύδα
- 150 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 3 κ.σ. ρούμι
- 200γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- Το χυμό από 2 lime
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC.
- Χτύπησε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει και σταδιακά πρόσθεσε και τα αυγά. Συνέχισε το χτύπημα και αφού γίνουν ένα συμπλήρωσε τον πουρέ ανανά, την καρύδα και το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder
- Mετάφερε το μείγμα του κέικ σε στρογγυλή φόρμα χωρίς τρύπα στη μέση και ψήσε στο φούρνο για περίπου μία ώρα. Δοκίμασε αν είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο
- Στο μεταξύ βάλε όλα τα υλικά για την επικάλυψη στο μίξερ και ανακάτεψε. Άφησε στο ψυγείο να σφίξει
- Βγάλε το κέικ από το φούρνο, άφησε να κρυώσει ελαφρά και ξεφόρμαρε. Με ένα οδοντικό νήμα ή ειδικό εργαλείο χώρισε το κέικ σε τρία μέρη
- Άπλωσε 3 κ.σ. στην εσωτερική πλευρά του κάτω μέρους του κέικ, σκέπασε με το μεσαίο κομμάτι και κάνε το ίδιο από πάνω. Σκέπασε με το τρίτο κομμάτι και χρησιμοποίησε την επικάλυψη που έμεινε για να σκεπάσεις την επιφάνεια του γλυκού
- Άφησε το κέικ για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεί και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ