Τραγανή αμερικάνικου τύπου πιτούλα γεμιστή με μια υπέροχη σπιτική κρέμα αππό φραγκοστάφυλα. Τα μικρά κατακκόκινα ή μπλε φρουτάκια είναι στην καλύτερη τους εποχή και θα σου δώσουν όλη τη γεύση τους.
188 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια φρέσκα φραγκοστάφυλα
- 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
- 3 κ.σ. ταπιόκα (θα την βρεις σε μεγάλα super market)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 1/2 κ.σ. λευκή ζάχαρη
- ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. παγωμένο νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε τα υλικά για τη ζύμη ώστε να πάρεις μια ομοιόμορφη μπάλα. Άφησε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεί
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο και στρώσε μέσα σε μία ταρτιέρα, τρυπώντας εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι
- Κράτησε ένα μέρος για να σκεπάσεις με λωρίδες την τάρτα
- Ψήσε στους 250oC για 10 λεπτά να πάρει ελαφρύ χρώμα πριν γεμίσεις την τάρτα
- Άφησε την βάση να κρυώσει καλά και ξεκίνα το γέμισμα
- Ξέπλυνε και καθάρισε τα φραγκοστάφυλα
- Λιώσε 1/2 φλιτζάνι σε ένα τηγανάκι και ανάμειξε με τη ζάχαρη, την ταπιόκα και το αλάτι. Ψήσε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Συνέχισε για 2 ακόμη λεπτά
- Κατέβασε από τη φωτιά και γέμισε τη σάλτσα αφού κρυώσει ελαφρά στην ζύμη
- Άνοιξες λωρίδες με την ζύμη που έμεινε και σκέπασε την τάρτα χιαστί
- Άλλειψε με τη ζάχαρη και το γάλα και βάλε στο φούρνο
- Ψήσε στους 200oC για 35 περίπου λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ