Αφράτη βάση από πολέντα και γάλα και γαρνιτούρα από σύκα, μέλι και τυρί! Απολαυστική πρόταση πρωινού….
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι πολέντα
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 4 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε
- 4 μεγάλα σύκα κομμένα σε τέταρτα
- Για την πολέντα: 3 φλιτζάνια νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3/4 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
- 2 κ.σ. βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το αλάτι. Πρόσθεσε σιγά, σιγά το καλαμπόκι και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε την πολέντα να βράσει ώσπου το μείγμα να σφίξει, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο, ανακατεύοντας να λιώσει
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάλε το γάλα να πάρει βράση. Ρίξε και την πολέντα και χαμήλωσε τη φωτιά στο σιγανό, ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να γίνει κρεμώδης, περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε το βούτυρο και λίγο παραπάνω γάλα αν θέλεις
- Βάλε το μείγμα σε φορμάκια για μάφιν και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200oC
- Σέρβιρε προσθέτωντας μέλι, τυρί και τα σύκα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ