Πουτίγκα γιαουρτιού με φράουλες

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Giada De Laurentiis είναι Ιταλίδα chef που ζει και εργάζεται στην Αμερική. Κεντρική παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής και επιτυχημένη συγγραφέας βιβλίων μεγειρικής, η De Laurentiis είναι αυθεντία στη fusion αμερικανική κουζίνα.

Συστατικά

  • 1 φλ. γάλα αμυγδάλου με γεύση βανίλια
  • 1 φλ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 κ. σούπας +4 για το σερβίρισμα σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ. σπόροι chia
  • 1/2 kg φράουλες
  • 1/4 φλ. ψημένο φιλέ αμυγδάλου
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε απαλά το γάλα αμυγδάλου με το γιαούρτι, δύο κουταλιές σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και 1/8 κουταλάκι αλάτι.
  • Ρίξε στο μείγμα και τους σπόρους chia, ανακάτεψε με προσοχή και άφησε το μείγμα να “σταθεί” για μισή ώρα.
  • Ανακάτεψε ξανά ελαφρώς το μείγμα, σκέπασέ το με μια μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Την επόμενη ημέρα, σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε τις φράουλες κομμένες και καθαρισμένες με τις τέσσερις κουταλιές σιρόπι σφενδάμου και το φιλέ αμυγδάλου.
  • Χώρισε την πουτίγκα γιαουρτιού σε τέσσερα μπολάκια και από πάνω ρίξε το μείγμα με τις φράουλες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164