Κανόνισες μια συγκέντρωση και θες να κάνεις barbeque. Αλλά γλυκό; Δεν χρειάζεται να μείνεις κλεισμένη στην κουζίνα για να το ετοιμάσεις…ψήσε τα ροδάκινα με μια ιδιαίτερη σος μπαλσάμικου και παγωτό γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κ.γ μαύρη ζάχαρη
- ½ κ.γ φυσική βανίλια
- Πιπέρι
- 3 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι
- 2 κ.γ φυτικό λάδι
- 2 κ.γ βούτυρο, λιωμένο
- 6 μπάλες παγωτό γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μικρό τηγάνι, βάλε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη να πάρουν βράση. Χαμήλωσε την φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να καραμελώσει το μείγμα. Για περίπου 10 λεπτά
- Πρόσθεσε την βανίλια και μια πρέζα πιπέρι
- Άλειψε την κομμένη πλευρά του κάθε ροδάκινου με λάδι και ψήσε με την πλευρά αυτή προς τα κάτω για δυο τρία λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
- Γύρισε από την ανάποδη και αφού το περάσεις με λιωμένο βούτυρο και ψήσε για 3-4 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει
- Μοίρασε τα ροδάκινα σε 6 μπολάκια και πρόσθεσε από μια μπάλα παγωτό γιαούρτι. Ράντισε με το σιρόπι μπαλσάμικου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ