Λαχταριστές ψητές μπουκίτσες ζύμης με επικάλυψη ζάχαρης και κανέλας και άρωμα βουτύρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1 κ. σούπας κανέλας
- 1 kg έτοιμη ζύμη πίτσας σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 φλ. baking soda
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με την κανέλα και άφησέ τα στην άκρη.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κόψε τη ζύμη πίτσας σε τέσσερα ίσα μέρη και φτιάξε μία μακριά λωρίδα με το καθένα.
- Κόψε κάθε λωρίδα σε κομμάτια περίπου 2,5 cm το καθένα.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζέστανε έξι φλιτζάνια νερό και την baking soda και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίξε μέσα σε δόσεις τα κομμάτια ζύμης.
- Άφησε κάθε παρτίδα να μείνει στο νερό για περίπου μισό λεπτό και σούρωσέ τα καλά.
- Βάλε τα κομμάτια ζύμης στα ταψιά, σε απόσταση μεταξύ τους και άλειψέ τα με το χτυπημένο αυγό.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Μόλις ψηθούν, σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τους λουκουμάδες με το βούτυρο και το μείγμα ζάχαρης-κανέλας, μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ