Ρεβανί

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το ρεβανί δεν είναι απλά ένα ακόμη κέικ. Για να το ετοιμάσεις πρέπει να είσαι προετοιμασμένη καλά και φυσικά να έχεις την κατάλληλη σπιτική συνταγή. To TLIFE αναζήτησε μια σπιτική συνταγή για… εγγυημένο αποτέλεσμα. Α, μην ξεχάσεις να πάρεις και παγωτό στο γυρισμό για το σπίτι. Είναι το τέλειο συνοδευτικό!

Συστατικά

  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 γιαούρτι πρόβειο (300 γρ.)
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για το σιρόπι: 6 φλιτζάνια νερό
  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν
  • Στο μεταξύ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και το σιμιγδάλι
  • Πρόσθεσε στο μείγμα με τα αυγά το γιαούρτι και συνέχισε το χτύπημα
  • Στη συνέχεια συμπλήρωσε σιγά, σιγά το αλεύρι με το σιμιγδάλι μέχρι να το πάρει όλο η ζύμη
  • Στρώσε τη ζύμη σε ταψάκι και ψήσε στους 170οC για 45 περίπου λεπτά. Θα δεις να παίρνει χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνειά του
  • Για το σιρόπι βάλε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα
  • Φρόντισε να αποσύρεις το σιρόπι από τι φωτιά μόλις πάρει βράση (γύρω στα τέσσερα λεπτά)
  • Σιρόπιασε το γλυκό ζεστό και άφησε λίγο να πιει το σιρόπι και να κρυώσει
  • Σέρβιρε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια

Tip

Υπολόγισε να έχεις έτοιμο ζεστό το σιρόπι την ώρα που βγάζεις το γλυκό από το φούρνο για να το σιροπιάσεις αμέσως

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164