Υπέροχη συνταγή και ελαφριά για ένα σπιτικό γλυκό με ροδάκινα που είναι της εποχής! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μεγάλα ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.σούπας κορν φλάουερ
- 1 κ.γλυκού κανέλα
- μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1-1/4 κ.γλυκού baking powder
- 1/4 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γλυκού αλάτι
- 5 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κυβάκια +λίγο ακόμη για το ταψί
- 2/3 φλιτζ. ξινόγαλα
- 1/2 κ.γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτύρωσε ένα μέτριο πυρέξ.
- Σε μεγάλο μπολ βάλε τα ροδάκινα, το λεμόνι, τα 2/3 από τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακάτεψε καλά να καλυφθούν τα ροδάκινα.
- Άφησέ τα στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, 6 κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη, το baking, τη σόδα και το αλάτι.
- Πρόσθεσε το βούτυρο και άρχισε να τρίβεις τα υλικά σου μέχρι να πάρει μορφή σαν ψίχουλα.
- Ρίξε το ξινόγαλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Μην προβληματιστείς αν σχηματιστούν μικροί σβόλοι, είναι φυσιολογικό.
- Βάλε τα ροδάκινα στο πυρέξ και ίσιωσέ τα.
- Ρίξε το μίγμα με το αλεύρι με μεγάλες κουταλιές, να σχηματίσει μεγάλους κύκλους που εφάπτονται πάνω από τα ροδάκινα, χωρίς να τα καλύπτει τελείως.
- Πασπάλισε με την υπολειπόμενη μία κουταλιά ζάχαρης.
- Ψήσε μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά.
- Άφησε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και σέρβιρε κόβοντας με κουτάλι και συνοδεύοντας με παγωτό.
- Εάν περισσέψει, σκέπασέ το με πετσέτα και πριν σερβίρεις ξαναζέστανε το κομπλέρ σου στο φούρνο.
Tip
Για να κάνεις ξινόγαλα ρίξε 2 κουταλάκια χυμό λεμόνι σε ένα γυάλινο δοσομετρητή και πρόσθεσε γάλα μέχρι τα 2/3 του δοσομετρητή. Άφησέ το 15 λεπτά μέχρι να κόψει το γάλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ