Λαχταριστή φρουτοσαλάτα με γκοργκοντζόλα και ξεχωριστό σιρόπι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ φλ. πεκάν
- 3 κ. σούπας μέλι
- 2 κ. σούπας + ¼ φλ. ζάχαρη
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 κ. σούπας αποξηραμένη λεβάντα
- αλάτι
- 3 ώριμα λευκά νεκταρίνια
- 3 ώριμα λευκά ροδάκινα
- 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ½ φλ. γκοργκοντζόλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε τα πεκάν σε ένα ταψί για περίπου 15 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το μέλι, δύο κουταλιές ζάχαρη και τρεις κουταλιές νερό να βράσουν σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Πρόσθεσε το δενδρολίβανο και τη λεβάντα, αφαίρεσε το σιρόπι από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλε το αλάτι με την υπόλοιπη ζάχαρη και μία κουταλιά νερό να βράσουν.
- Όταν αρχίσει να σκουραίνει η ζάχαρη πρόσθεσε τα πεκάν και ανακάτεψε για δύο λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Άπλωσέ τα αμέσως σε μια λαδόκολλα και μόλις κρυώουν, σπάσε σε μικρότερα κομμάτια.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα φρούτα κομμένα σε φέτες με το ξύσμα λεμονιού και 1/4 του φλιτζανιού σιρόπι και άφησε να αρωματιστούν τα υλικά για πέντε λεπτά.
- Ανακάτεψε προσεκτικά τη μισή γκοργκοντζόλα τριμμένη στο χέρι με τα μισά πεκάν και πρόσθεσε ελάχιστο αλάτι αν χρειαστεί.
- Μετάφερε σε μια πιατέλα και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί και τα πεκάν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ