Ρολάκια γεμιστά με φράουλα και άρωμα κανέλας

1 ώρα 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σουφλέ στο φούρνο με ρολά φράουλας και κρέμα κανέλας και βουτύρου

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • 6 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 1 1/2 φλ. γάλα πλήρες
  • 1/2 φλ μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 500 gr φράουλες σε κύβους
  • άχνη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άλειψε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 20 cm με μία κουταλιά βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι.
  • Βάλε μία φέτα ψωμιού σε μια καθαρή επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη “άνοιξέ” το, ώστε να γίνει πλακέ.
  • Πρόσθεσε πάνω στο ψωμί δύο κουταλάκια από την ψιλοκομμένη φράουλα και τύλιξέ το σε ρολάκι.
  • Με προσοχή κόψε το ρολό σε δύο κομμάτια και έπειτα βούτηξέ τα στο μείγμα αυγών.
  • Επανέλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ψωμί και τοποθέτησε κάθε ρολό στο ταψί σε όρθια θέση.
  • Περίχυσε τα ρολά με όσο μείγμα αυγών έχει μείνει, βάλε το ταψί στο ψυγείο για μία ώρα και προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου μισή ώρα.
  • Βγάλε το ταψί από το φούρνο, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ρίξε κουταλίτσες από το βούτυρο που έχει μείνει σε διάφορα σημεία.
  • Ξαναβάλε το ταψί στο φούρνο και και ψήσε για άλλα 10 λεπτά.
  • Άφησε το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς και πασπάλισε με τη ζάχαρη άχνη πριν σερβίρεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164