Κορμός μαρέγκας γεμάτος με το αγαπημένο φρούτο της άνοιξης! Αν σου αρέσει ο κορμός αυτή η αέρινη συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 4 ασπράδια
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. κορνφλάουερ
- 1 κ.γ. λευκό ξίδι
- 125 γρ. φρέσκα rasberries (αν δεν θέλεις raspberries αύξησε αντίστοιχα την ποσότητα σε φράουλες)
- 250 γρ. φρέσκες φράουλες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι βανίλια
- Λίγη άχνη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 130 βαθμούς στον αέρα
- Βουτύρωσε μία επίπεδη, ρηχή λαμαρίνα 25X30εκ. Βάλε αντικολλητικό χαρτί που να εξέχει κατά 2 εκ. από όλες τις πλευρές. Πασπάλισε το χαρτί με 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη.
- Με το μίξερ, χτύπα τα ασπράδια σε μαρέγκα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, μία κουταλιά τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε κουταλιά. Χτύπα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Πρόσθεσε το κορνφλάουρ και το ξύδι. Ρίξε το μίγμα στη φόρμα και με μια σπάτουλα λείανε την επιφάνεια.
- Ψήσε για 25′ με 30′ λεπτά ή μέχρι να σφίξει και να ροδίσει ελαφρά.
- Βάλε τα rasberries σε μικρό μπολ και λιώστα ελαφρά με ένα πιρούνι. Κόψε στη μέση τις μισές φράουλες και βάλτες μαζί με τα rasberries. Ψιλόκοψε τις υπόλοιπες και άστες στην άκρη.
- Χτύπα στο μίξερ την κρέμα, τη βανίλια και την υπόλοιπη μία κουταλιά ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια λεία σαντιγί. Με απαλές κινήσεις ανακάτεψέ την με το μίγμα με τα rasberries.
- Βγάλε τη μαρέγκα από το φούρνο. Αναποδογύρισέ την σε αντικολλητικό χαρτί, αφαιρώντας αυτό στο οποίο ψήθηκε. Άφησέ την να κρυώσει 5′ λεπτά.
- Αφήνοντας 3 εκατοστά διάστημα από τη στενή πλευρά και 1 εκατοστό από τη φαρδιά πλευρά άπλωσε την κρέμα στη μαρέγκα.
- Ξεκινώντας από τη μία στενή πλευρά και με βοηθό το αντικολλητικό χαρτί, τύλιξε τη μαρέγκα σε ένα σφιχτό ρολό. Βάλτην σε πιάτο και βάλτην στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.
- Σέρβιρε με φρέσκιες φράουλες ψιλοκομμένες και άχνη ζάχαρη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ