Σιροπιαστό lemon cake με αρωματική σαντιγί αφροξυλιάς, εμπνευσμένη από τη γαμήλια τούρτα του Harry και της Meghan
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το κέικ:
- 230 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
- 230 gr ζάχαρη
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 4 μεγάλα αυγά
- 250 gr αλεύρι γοχ
- 1 κ. σούπας baking powder
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
Για το σιρόπι:
- 1/4 φλ. λικέρ αφροξυλιάς (σαμπούκα)
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- Για τη σαντιγί αφροξυλιάς:
- 1/2 φλ. κρύα κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σούπας λικέρ αφροξυλιάς (σαμπούκα)
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
Για τη σαντιγί αφροξυλιάς:
- 1/2 φλ. κρύα κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σούπας λικέρ αφροξυλιάς (σαμπούκα)
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση, άλειψε με το έξτρα βούτυρο μία φόρμα για κέικ (23x12) και στρώσε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.
- Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού.
- Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσέ τα σιγά-σιγά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, χτυπώντας για πέντε λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά, ανακατεύοντας ήρεμα με μια σπάτουλα.
- Ρίξε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και ψήσε για περίπου 70 λεπτά, αφαίρεσε τη φόρμα και άφησε το κέικ να “σταθεί” για 10 λεπτά.
- Όσο το κέικ κρυώνει, ανακάτεψε τη σαμπούκα με το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
- Με μια οδοντογλυφίδα κάνε πολλές τρύπες στην επιφάνεια του κέικ και περίχυσέ το με το σιρόπι.
- Μόλις κρυώσει εντελώς, ξεφόρμαρε το κέικ και σέρβιρέ το σε μια πιατέλα.
- Στο μίξερ χτύπησε την κρέμα γάλακτος με τη σαμπούκα και τη ζάχαρη σε μεσαία προς γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνει η σαντιγί.
- Σέρβιρε το κέικ σε φέτες, με μια κουταλιά από την αρωματική σαντιγί αφροξυλιάς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ