Royal κέικ λεμονιού εμπνευσμένο από την πριγκιπική γαμήλια τούρτα

1 ώρα 40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σιροπιαστό lemon cake με αρωματική σαντιγί αφροξυλιάς, εμπνευσμένη από τη γαμήλια τούρτα του Harry και της Meghan

Συστατικά

Για το κέικ:

  • 230 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
  • 230 gr ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 250 gr αλεύρι γοχ
  • 1 κ. σούπας baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

Για το σιρόπι:

  • 1/4 φλ. λικέρ αφροξυλιάς (σαμπούκα)
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • Για τη σαντιγί αφροξυλιάς:
  • 1/2 φλ. κρύα κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας λικέρ αφροξυλιάς (σαμπούκα)
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη

Για τη σαντιγί αφροξυλιάς:

  • 1/2 φλ. κρύα κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας λικέρ αφροξυλιάς (σαμπούκα)
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση, άλειψε με το έξτρα βούτυρο μία φόρμα για κέικ (23x12) και στρώσε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.
  • Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσέ τα σιγά-σιγά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, χτυπώντας για πέντε λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά, ανακατεύοντας ήρεμα με μια σπάτουλα.
  • Ρίξε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και ψήσε για περίπου 70 λεπτά, αφαίρεσε τη φόρμα και άφησε το κέικ να “σταθεί” για 10 λεπτά.
  • Όσο το κέικ κρυώνει, ανακάτεψε τη σαμπούκα με το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
  • Με μια οδοντογλυφίδα κάνε πολλές τρύπες στην επιφάνεια του κέικ και περίχυσέ το με το σιρόπι.
  • Μόλις κρυώσει εντελώς, ξεφόρμαρε το κέικ και σέρβιρέ το σε μια πιατέλα.
  • Στο μίξερ χτύπησε την κρέμα γάλακτος με τη σαμπούκα και τη ζάχαρη σε μεσαία προς γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνει η σαντιγί.
  • Σέρβιρε το κέικ σε φέτες, με μια κουταλιά από την αρωματική σαντιγί αφροξυλιάς.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164