Ετοίμασε το μόνη σου, αντί να το αγοράσεις έτοιμο. Με λίγη προσοχή για να μην σου κολλήσει στην κατσαρόλα θα έχεις λαχταριστό ρυζόγαλο μέσα σε λίγα λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
- Λίγο αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 4 κ.γ. κορν-φλαουρ.
- Κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι
- Ταυτόχρονα ζέστανε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κράτα μισό, για να διαλύσεις το κορν-φλαουρ και τη βανίλια
- Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίξε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά
- Διάλυσε το κορν φλάουρ με τη βανίλια στο γάλα που κράτησε και πρόσθεσε το στο υπόλοιπο μείγμα
- Ανακάτεψε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μοίρασε σε 6-7 μπολάκια και άφησε να σταθεί για 1 ώρα! Σέρβιρε με λίγη κανέλα
Tip
Για πιο φίνα γεύση προτίμησε νισεστέ (άνθος αραβοσίτου) που θα δώσει πιοπ ντελικάτη αίσθηση στον ουρανίσκο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ