Δροσιστικό ρυζόγαλο με ισπανικές “ρίζες”
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλ. βρασμένο ρύζι
- 2 φλ. πλήρες γάλα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. ξανθές σταφίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά βάλε το ρύζι, το πλήρες γάλα και το ζαχαρούχο και την κανέλα.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει το μείγμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
- Ανακάτεψε το μείγμα τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.
- Μόλις πήξει αρκετά, αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και τις σταφίδες.
- Άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα και σέρβιρε με έξτρα κανέλα και σταφίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ