Αυτό το ρυζόγαλο είναι… τεμπέλικο αφού χρειάζεται μόλις 5 λεπτά για να γίνει. Αρκεί να έχεις φούρνο μικροκυμάτων!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
- 3/4 φλιτζ. γάλα
- 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- μισό κουταλάκι κανέλα
- μια πρέζα αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακάτεψε το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι.
- Ρίξε το βρασμένο ρύζι και ανακάτεψε να αναμειχθούν τα υλικά σου.
- Χώρισε το μίγμα σε δύο ψηλές κούπες.
- Βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων στο μαξιμουμ για 2 με 4 λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα. Η ώρα που θα το αφήσεις στο φούρνο εξαρτάται από το φούρνο σου αλλά και το πόσο βαθιά και μεγάλη είναι η κούπα που χρησιμοποιείς. Ξεκίνα με 2 λεπτά και μετά ανά 30 δευτερόλεπτα τσέκαρε την κρέμα.
- Βγάλε προσεκτικά τις κούπες από το φούρνο και άφησέ τες να σταθούν για 1-2 λεπτά πριν σερβίρεις.
Tip
Μπορείς να πασπαλίσεις με έξτρα κανέλα, ξύσμα λεμονιού, σταφίδες ή και σαντιγί!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ