Το κλασικό ανατολίτικο, σιροπιαστό γλυκό δένει υπέροχα με παγωτό βανίλια με πεκάν! Έχεις CARTE D’ OR; Έχεις γλυκό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μπάλες παγωτό (150 γρ./300 ml) Carte D’Or Βανίλια με πεκάν
- 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κρόκος αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γρ. σιμιγδάλι
- 175 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 10 αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
- Για το σιρόπι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 ml νερό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλτε τα συστατικά για το σιρόπι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
- Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
- Ανακατέψτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τον κρόκο του αυγού σε μια γαβάθα.
- Προσθέστε το σιμιγδάλι και, σιγά σιγά, το αλεύρι.
- Σε αυτό το σημείο θα μπορείτε να αρχίσετε να ζυμώνετε το μίγμα με τα χέρια.
- Όταν φτιάξετε μια πολύ μαλακή και ανοιχτόχρωμη ζύμη, καλύψτε τη με διαφανή μεμβράνη και αφήστε τη στην άκρη για 15 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα).
- Φτιάξτε με τη ζύμη 8 μπαλίτσες και βάλτε τις σε ένα ταψί, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση μερικών εκατοστών.
- Βάλτε ένα αμύγδαλο στη μέση κάθε σεκέρ παρέ και ψήστε τα 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάλτε τα από το φούρνο.
- Ρίξτε λίγο σιρόπι πάνω από τα καυτά σεκέρ παρέ.
- Επαναλάβατε αρκετές φορές και αφήστε τα να ρουφήξουν το σιρόπι τουλάχιστον 10-15 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν καλά, σκεπάστε τα με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο.
- Βάλτε ένα σεκέρ παρέ σε ένα όμορφο ποτήρι παγωτού.
- Προσθέστε μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια με πεκάν.
- Τρίψτε από πάνω άλλο ένα σεκέρ παρέ και σερβίρετε αμέσως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ