Δε χρειάζεσαι πολλά υλικά για ένα καλό γλυκό! Κι επειδή το Πάσχα το τραπέζι σου θα είναι φορτωμένο με… βαριές γεύσεις, αυτό το γλυκάκι είναι όσο ελαφρύ χρειάζεται!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζ. νερό
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 6 σφιχτά, λεία, μέτρια λεμόνια
- 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα ψυγείου
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
- άχνη ζάχαρη
- 1 φλιτζ. παγωμένη κρέμα γάλακτος
- μια βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει.
- Μόλις πάρει βράση συνέχισε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.
- Κόψε τα λεμόνια σε λεπτές ροδέλες.
- Βάλ’ τα μέσα στο σιρόπι και σκέπασε την κατσαρόλα με πετσέτα. (Προσοχή να μην ακουμπήσει η πετσέτα στο μάτι της κουζίνας!)
- Άφησε να σιγοβράζουν τα λεμόνια μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, περίπου 1,5 ώρα.
- Βγάλε τα λεμόνια από το σιρόπι και βάλ’ τα σε σχαράκι που από κάτω έχεις βάλει ένα πιάτο να στραγγίσουν καλά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ξετύλιξε τη σφολιάτα σου πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Βάλε τη σφολιάτα σου σε λαμαρίνα που να χωράει στο ψυγείο.
- Δίπλωσε τις άκρες της σφολιάτας.
- Άλειψε όλη την επιφάνειά της με αυγό και πασπάλισέ την με άχνη.
- Βάλε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξει η ζύμη.
- Ψήσε για περίπου 22-24 λεπτά.
- Άφησέ την να κρυώσει τελείως.
- Όσο κρυώνει η σφολιάτα χτύπα την κρέμα με τη βανίλια στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
- Βάλε τα λεμόνια πάνω στη σφολιάτα και σέρβιρε με την κρέμα.
Tip
Πασπάλισε με λίγη άχνη το γλυκό σου πριν το σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ