Είναι από τις πιο εύκολες τάρτες που ετοίμασες ποτέ. Με ζύμη από αμύγδαλο και κανέλα και ολόφρεσκες φράουλες, μιλάμε για το ιδανικό γλυκό της άνοιξης!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 175γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
- 175γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 175γρ. ζάχαρη
- 175γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 μεγάλο αυγό & Τον κρόκο από 1 αυγό
- 450γρ. φράουλες
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 1 φυσική βανίλια
- Κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Στρώσε σε ένα στρογγυλό ταψάκι για κέικ – με το πλαϊνό ν ααφαιρείται – λαδόκολλα και βουτύρωσε τα πλαϊνά
- Καθάρισε τις φράουλες και στρώσε σε ένα μπολ. Ράντισε με το κονιάκ και τη βανίλια και πασπάλισε 1 κ.γ. ζάχαρη. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 20 λεπτά
- Ανάμειξε τα αμύγδαλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα και χτύπησε με το αυγό και τον κρόκο να γίνουν ένα σώμα
- Μοίρασε το μισό μείγμα στη βάση του ταψιού και στη συνέχεια στρώσε μια σειρά φράουλες κομμένες σε φετούλες. Πρόσθεσε το υπόλοιπο μισό και σκέπασε
- Ψήσε για 1 ώρα στο φούρνο να πάρει χρώμα και αν ψηθεί καλά
- Άφησε να κρυώσει και και ξεφόρμαρε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού
- Ανάμειξε τη σαντιγί με το γιαούρτι να πάρεις μια κρέμα
- Πασπάλισε με ζάχαρη και σέρβιρε μαζί με ένα κομμάτι από την τάρτα
Tip
Μπορείς να θέλεις να δέσεις τις φράουλες με λίγη έξτρα ζάχαρη σε ένα τηγανάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ