Απίθανη συνταγή για cupcakes μέσα σε πορτοκάλι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα cupcakes
- 3 μεγάλα πορτοκάλια
- έτοιμο μίγμα για κέικ σοκολάτας ή cupcakes
- 3 αυγά
- μισό φλιτζ. σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- Για το γλάσο
- 100 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού +λίγο ακόμη
- 120 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/4 φλιτζ. άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τα πορτοκάλια στη μέση.
- Προσεκτικά, με μυτερό μαχαίρι αφαίρεσε την ψίχα του πορτοκαλιού.
- Βάλε την ψίχα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και πίεσέ την να βγάλει το χυμό της (πρέπει να βγει περίπου 1 ποτήρι).
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μίγμα για το κέικ, τα αυγά, το λάδι και το χυμό να γίνει ένας λείος χυλός.
- Βάλε τα άδεια πορτοκάλια σε ένα ταψί με θήκες για cupcakes.
- Γέμισε κάθε πορτοκάλι με το χυλό του κέικ.
- Ψήσε για 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τα cupcakes και να ψηθούν.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτύπησε την κρέμα, τη βανίλια και λίγο ξύσμα να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε το βούτυρο και χτύπησε λίγο ακόμη.
- Ρίξε την άχνη και χτύπησε μέχρι να έχεις ένα αφράτο γλάσο.
- Βάλε το γλάσο σε κορνέ.
- Βγάλε τα cupcakes από το φούρνο και άσε τα να κρυώσουν.
- Γάρνιρέ τα με το γλάσο.
- Πασπάλισέ τα με λίγο έξτρα ξύσμα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ