Σοκολατένια cupcakes μέσα σε πορτοκάλι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απίθανη συνταγή για cupcakes μέσα σε πορτοκάλι!

Συστατικά

  • Για τα cupcakes
  • 3 μεγάλα πορτοκάλια
  • έτοιμο μίγμα για κέικ σοκολάτας ή cupcakes
  • 3 αυγά
  • μισό φλιτζ. σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • Για το γλάσο
  • 100 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού +λίγο ακόμη
  • 120 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/4 φλιτζ. άχνη
  •  

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα πορτοκάλια στη μέση.
  • Προσεκτικά, με μυτερό μαχαίρι αφαίρεσε την ψίχα του πορτοκαλιού.
  • Βάλε την ψίχα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και πίεσέ την να βγάλει το χυμό της (πρέπει να βγει περίπου 1 ποτήρι).
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μίγμα για το κέικ, τα αυγά, το λάδι και το χυμό να γίνει ένας λείος χυλός.
  • Βάλε τα άδεια πορτοκάλια σε ένα ταψί με θήκες για cupcakes.
  • Γέμισε κάθε πορτοκάλι με το χυλό του κέικ.
  • Ψήσε για 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τα cupcakes και να ψηθούν.
  • Σε ένα μέτριο μπολ χτύπησε την κρέμα, τη βανίλια και λίγο ξύσμα να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και χτύπησε λίγο ακόμη.
  • Ρίξε την άχνη και χτύπησε μέχρι να έχεις ένα αφράτο γλάσο.
  • Βάλε το γλάσο σε κορνέ.
  • Βγάλε τα cupcakes από το φούρνο και άσε τα να κρυώσουν.
  • Γάρνιρέ τα με το γλάσο.
  • Πασπάλισέ τα με λίγο έξτρα ξύσμα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164