Σοκολατένιο brownie με καραμέλα και χοντρό αλάτι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά σοκολατένια brownies με σάλτσα καραμέλας και αλάτι

Συστατικά

  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2/3 φλ. σκόνη κακάο
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • έξτρα 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλ. (σάλτσα) καραμέλα γάλακτος
  • 1-2 κ. γλυκού χοντρό αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 22x22cm.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε με μισό φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτα και την ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και αφαίρεσε από την φωτιά.
  • Πρόσθεσε τα αυγά και την βανίλια και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να ενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder και το αλάτι.
  • Ρίξε το μείγμα αλευριού στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  • Ρίξε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε απαλά.
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήσε για 40 λεπτά, βγάλε από τον φούρνο και με ένα μαχαίρι κάνε χαρακιές σε όλη την επιφάνειά του.
  • Περίχυσε την σάλτσα καραμέλας σε όλη την επιφάνεια του brownie και μετά κόψε σε κομμάτια.
  • Πασπάλισε με το χοντρό αλάτι και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164