Γιατί να μην την ετοιμάσεις μόνη σου και να την σερβίρεις με τον καφε;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το παντεσπάνι:1 1/2 κ.γ. κονιάκ
- 3/4 κ.γ. στιγμιαίος καφές
- 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 3 μεγάλα αυγά
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- Για την κρέμα και την επικάλυψη: 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 600 γρ. κουβερτούρα
- 1/3 του φλιτζανιού κονιάκ
- 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
- Για το σιρόπι: 1/2 φλιτζάνι νερό
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κονιάκ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπα τα υλικά για το παντεσπάνι και ρίξε στο ταψί την κρέμα αφού προσθέσεις μια λαδωμένη λαδόκολλα απο κάτω.
- Ψήσε στους 180 για 30-40 λεπτά και δοκίμασε να το χωρίσεις στα δύο όσο είναι ακόμη ζεστό, χρησιμοποιώντας μια κλωστή
- Χτύπα τα υλικά της κρέμας και άφησε την κρέμα να σταθεί
- Βάλε τα υλικά για το σιρόπι να πάρουν μια βράση
- Στρώσε μια στρώση παντεσπάνι ράντισε με το σιρόπι και συμπλήρωσε με την κρέμα
- Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και στη συνέχεια κάλυψε την πάστα σου με την κρέμα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ