Σοκολατίνα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γιατί να μην  την ετοιμάσεις μόνη σου και να την σερβίρεις με τον καφε;

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:1 1/2 κ.γ. κονιάκ
  • 3/4 κ.γ. στιγμιαίος καφές
  • 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • Για την κρέμα και την επικάλυψη: 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 600 γρ. κουβερτούρα
  • 1/3 του φλιτζανιού κονιάκ
  • 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • Για το σιρόπι: 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κονιάκ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπα τα υλικά για το παντεσπάνι και ρίξε στο ταψί την κρέμα αφού προσθέσεις μια λαδωμένη λαδόκολλα απο κάτω.
  • Ψήσε στους 180 για 30-40 λεπτά και δοκίμασε να το χωρίσεις στα δύο όσο είναι ακόμη ζεστό, χρησιμοποιώντας μια κλωστή
  • Χτύπα τα υλικά της κρέμας και άφησε την κρέμα να σταθεί
  • Βάλε τα υλικά για το σιρόπι να πάρουν μια βράση
  • Στρώσε μια στρώση παντεσπάνι ράντισε με το σιρόπι και συμπλήρωσε με την κρέμα
  • Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και στη συνέχεια κάλυψε την πάστα σου με την κρέμα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164