Κι όμως, αυτή η πεντανόστιμη συνταγή δεν έχει ζάχαρη.
Θερμίδες: 296/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την ζύμη:
- 1+1/4φλ. αλεύρι αμυγδάλου
- 3κ. σούπας αλεύρι καρύδας
- 1κ. σούπας στέβια σε σκόνη
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 5κ. σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 2-4κ. σούπας νερό κρύο
- Για τη γέμιση:
- 1/2φλ. αλεύρι αμυγδάλου
- 6κ. σούπας κακάο
- 6κ. σούπας στέβια σε σκόνη
- 1κ. γλυκού baking powder
- 2 μεγάλα αυγά
- 5κ. σούπας νερό
- 1/4φλ. λιωμένο βούτυρο
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3κ. σούπας σταγόνες κουβερτούρας
- Για την επικάλυψη:
- 1φλ. κρέμα γάλακτος
- 2κ. σούπας στέβια σε σκόνη
- 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 15γρ. Τριμμένη κουβερτούρας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για την ζύμη:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι αμυγδάλου και καρύδας, τη στέβια και το αλάτι.
- Πρόσθεσε το βούτυρο και το νερό και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.
- Στρώσε τη ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτες και πίεσε με τα δάχτυλά σου τον πάτο και τα πλαϊνά.
- Τρύπησε τον πάτο με ένα πιρούνι και ψήσε τη ζύμη για 12 λεπτά.
- Για τη γέμιση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, τη στέβια και την baking powder.
- Ρίξε μέσα τα αυγά, το νερό, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακάτεψε καλά.
- Τέλος ρίξε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακάτεψε.
- Ρίξε τη γέμιση πάνω από το ζύμη και ψήσε για 30 λεπτά.
- Όταν αφαιρέσεις το ταψί από το φούρνο, άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά τοποθέτησε το γλυκό στο ψυγείο.
- Για την επικάλυψη:
- Χτύπησε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα.
- Όταν δημιουργηθεί η κρέμα ρίξε την πάνω από τη σοκολάτα και πασπάλισε με την κουβερτούρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ