Το μάνγκο λιώνει στο φούρνο και μετά παγώνει στην κατάψυξη. Ναι, ναι! Αυτή είναι η διαδικασία για να γίνει το πιο νόστιμο και απολαυστικό sorbet που δοκίμασες ποτέ! Α, και είναι και ελαφρύ…
Θερμίδες 108
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 ώριμα μάνγκο
- 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλίτζάνι νερό
- 1/2 μπανάνα λιωμένη
- 2 κ.σ. χυμό lime
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Βάλε τα μάνγκο ολόκληρα και άφησε να μαλακώσουν για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου.
- Στο μεταξύ ανάμειξε τη ζάχαρη με το νερό και βάλε στο μάτι να πάρουν βράση και να δέσει το σιρόπι τους. Κατέβασε απότ η φωτιά και άφησε επίσης στο ψυγείο να κρυώσει καλά
- Αφού κρυώσουν τα μάνγκο για να μπορείς να τα διαχειριστείς, αφαίρεσε τη φλούδα και λιώσε τη σάρκα τους, πετώντας το κουκούτσι
- Βάλε το μάνγκο, τη μπανάνα, το χυμό lime σε ένα μπλέντερ και λιώσε καλά. Μετάφερε σε μεγάλο μπολ και ανάμειξε με το σιρόπι. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο να κρυώσει όλο το βράδυ
- Μετάφερε το μείγμα σε ένα ρηχό και πλατύ μεταλλικό σκεύος. Αφού παγώσει καλά (ίσως χρειαστεί και όλο το βράδυ) σπάσε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτύπησε ώσπου να γίνει πιο απαλό και αφράτο, αλλά παραμένει παγωμένο. Βάλε και πάλι στην κατάψυξη σε σκεύος που κλείνει καλά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ