Αυτό το αφράτο γλυκάκι μπορεί να γίνει με όλα τα φρούτα και όλα τα υλικά. Δεν είναι καταπληκτικό; Μετά τη σοκολάτα, τη μπανάνα, το κάστανο, βρήκαμε τη συνταγή για σουφλέ πορτοκάλι! Απίστευτα ελαφρύ, ανεπανάληπτα νόστιμο…
160 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Λίγη μαργαρίνη
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα 2%
- 1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.γ. Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 5 ασπράδια από μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κ.γ. κρεμόριο
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC.
- Πέρασε με τη μαργαρίνη τα φορμάκια του σουφλέ και πασπάλισε με 1 κ.σ. ζάχαρη
- Βάλε το αλεύρι σε μικρό κατσαρολάκι και πρόσθεσε, σιγά, σιγά το γάλα να αναμειχθούν. Συμπλήρωσε την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα. Βάλε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Άφησε για 1′ λεπτό ή ώσπου να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Πρόσθεσε και το χυμό πορτοκάλι και κατέβασε από τη φωτιά.
- Χτύπησε τα ασπράδια μαζίμε το κρεμόριο ακι το αλάτι να γίνουν μαρέγκα. Πρόσθεσε τις 2 κ.σ. ζάχαρη σταδιακά και συνέχισε το χτύπημα να σφίξει καλά η μαρέγκα. Βάλε το ένα τέταρτο της στο μείγμα με το γάλα και το πορτοκάλι. Ανακάτεψε. Πρόσθεσε και την υπόλοιπη και ανάμειξε απαλά με σπάτουλα να μην χάσει τον όγκο της.
- Γύρισε το μείγμα στα φορμάκια και ψήσε για 30′ με 40′ λεπτά να φουσκώσει και να αρχίσει να κάνει “σκασίματα” στην επιφάνειά.
- Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και σέρβιρε.
Tip
Μην δοκιμάσεις να βάλεις τη ζύμη σε φορμάκια μιας χρήσεις από αλουμίνιο γιατί θα κάτσει το γλυκό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ