Μια υπέροχη συνταγή για να αξιοποιήσεις το κάστανο. Ένα αφράτο γλυκάκι, σαν το σουφλέ σοκολάτας, για τους λάτρεις του κάστανου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κρόκους αυγών
- 1 φλιτζάνι πουρέ κάστανου
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχατη
- 3 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 4 ασπράδια αυγών
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
- Βάλε μερικά κάστανα (10-15) να βράσουν καλά, καθάρισέ τα και λίωσε σε πουρέ
- Σε ένα μπολ χτύπησε τους κρόκους αυγών να πάρουν ανοικτό πορτοκαλί ζρώμα
- Σε άλλο μπολ χτύπησε τον πουρέ κάστανου με τη ζάχαρη, το γάλα και το κονιάκ. Πρόσθεσε και τους κρόκους αυγών να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα
- Σε καθαρό μπολ με καθαρό σύρμα χτύπησε τα ασπράδια να πάρεις μια αφράτη μαρέγγα και πρόσθεσε με απαλές κινήσεις στο υπόλοιπο μείγμα
- Βάλε το μείγμα σε μικρά ατομικά φορμάκια και γέμισε μέχρι τα 2/3
- Ψήσε για 35 με 40 λεπτά και σέρβιρε με κρέμα γάλακτος
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ