To σουφλέ σοκολάτας βρήκε τον… άξιο ανταγωνιστή του! Λεμονάτη γεύση που εξαφανίζεται στον στόμα, πριν καν προλάβεις να μασήσεις την “θεϊκή” κουταλιά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Το χυμό και το ξίσμα από 2 λεμόνια
- 4 αυγά, χώρισε κρόκους από τα ασπράδια &κράτησε τους κρόκους μόνο από τα δύο
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κορνφλάουρ
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 90 ml κρέμα γάλακτος
- 110 ml γάλα
- Ζάχαρη άχνη (για το γαρνίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βουτύρωσε ελαφρά τα ατομικά δοχεία που θα ψύσεις τα σουφλέ.
- Πασπάλισε τον πάτο τους ελαφριά με ζάχαρη και άσε στο ψυγιο να παγώσουν
- Ξίσε όσο πιο ψιλά γίνεται το ξίσμα – φροντίζοντας να μην πέσει στο μείγμα καθόλου από το λευκό του λεμονιού – και στη συνέχεια στίψε τα λεμόνια
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C με τη σχάρα στη μεσαία σκάλα
- Ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος, το κορνφλάουρ και το αλεύρι σε ένα μπόλ και χτύπησε να γίνουν ένα
- Ζέστανε το γάλα σε ένα μεγάλο σκεύος να πάρει βράση και κατέβασε από τη φωτιά.
- Ρίξε το ζεστό γάλα στην κρέμα γάλακτος σιγά, σιγά ανακατεύοντας να γίνει σφιχτή κρέμα
- Πίεσε να λιώσουν καλά όλα τα κομμάτια και πρόσθεσε όλο το γάλα σταδιακά
- Γύρισε το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι πάνω από χαμηλή φωτιά και ανακάτευε συνεχώς ώσπου να σφίξει ξανά η κρέμα .
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό και το ξίσμα λεμονιού
- Με ένα πιρούνι χτύπησε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Πρόσθεσε και τα αυτά στο μείγμα και ανακάτεψε καλά.
- Επίστρεψε και πάλι στη φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου να σφίξει πάλι! Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει τελείως
- Χτύπησε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με λίγη ζάχαρη να πάρεις μια αφράτη μαρέγγα που στέκεται στα σίρματα
- Γύρισε τη μαρέγγα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά ώστε από πάπω προς τα κάτω για να πάρει όγκο η κρέμα και αν μην κάτσει η μαρέγγα
- Γέμισε τα φορμάκια μέχρι πάνω. Αν καθαρίσει το δαχτυλίδι από τη φόρμα το σουφλέ θα φουσκώσει προς τα πάνω χωρίς να κολλήσει στα τοιχώματα
- Ψήσε για 14 λεπτά να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Σέρβιρε με ζάχαρη άχνη
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ