Μόνο στην ιδέα τρελάθηκα. Αφράτο σουφλέ που λιώνει στο στόμα με άρωμα και γεύση μπανάνας. Δεν είναι καταπληκτικό; Και ξέρεις και κάτι; Γίνεται εύκολα και γρήγορα, έχει ελάχιστα λιπαρά και λίγες θερμίδες
138 Θερμίδες το ένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- 5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 γερές, ώριμες μπανάνες λιωμένες
- 1 κ.σ. χυμό lime
- 1 μεγάλο κρόκο αυγού
- Τα ασπράδια από 3 μεγάλα αυγά
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC.
- Βουτύρωσε τέσσερα φορμάκια με τη μαργαρίνη. Πρόσθεσε δυο κουταλιές ζάχαρη στο πρώτο και περίστρεψε να πάει παντού. Γύρισε τη ζάχαρη που περισσεύει στο επόμενο και κάνε το ίδιο και στα τέσσερα φορμάκια.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων λιώσε τη μπανάνα, μαζί με το χυμό lime, τον κρόκο αυγού και 2 κ.σ. ζάχαρη να γίνουν ένα σώμα. Γύρισε το μείγμα σε μεγάλο μπολ.
- Χτύπησε τα ασπράδια σε ανοξείδωτο καθαρό σκεύος με μια πρέζα αλάτι ώσπου να σφίξουν. Πρόσθεσε μια κ.σ. ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα να γίνει γυαλιστερή μαρέγκα.
- Γύρισε το ένα τέταρτο της μαρέγκας στο μείγμα με τη μπανάνα και χτύπησε με σύρμα να ενωθεί. Στη συνέχεια γύρισε στο μπολ την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα να ενωθεί.
- Μοίρασε το μείγμα στα φορμάκια και χτύπησε απαλά στον πάγκο να ευθυγραμμίσεις την επιφάνεια. Βάλε τα φορμάκια σε λαδόκολλα και σε ταψάκι και ψήσε για 15′ λεπτά περίπου να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Σέρβιρε αμέσως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ