Όταν το σουφλέ σοκολάτας συναντά ολόφρεσκα αχλάδια, το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά ξεχωριστό. Μια μοναδική συνταγή για να δοκιμάσεις κι αλλιώς ένα γλυκό στο οποίο ποτέ δεν μπορείς να αντισταθείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μέτρια αχλάδια
- 3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 6.5 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
- 50 γρ. ζάχαρη
- Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 γρ. κακάο σε σκόνη
- 50 ml γάλα
- Βούτυρο και ζάχαρη για τα φορμάκια
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και βουτύρωσε τα φορμάκια για muffin πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη
- Ανάμειξε το γάλα με το κακάο, το ξύσμα και τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Βάλε σε κατσαρολάκι και άφησε να πάρει μια βράση.
- Κατέβασε από τη φωτιά, αφαίρεσε το ξύσμα και πρόσθεσε τη σοκομάτα να λιώσει
- Χτύπησε τα ασπράδια με μια πρεζα αλάτι να γίνει μαρέγγα και ενσωμάτωσε σταδιακά και την υπόλοιπη ζάχαρη
- Πρόσθεσε τους κρόκους και το αρεύρι στη σοκολάτα και στη συνέχεια ενσωμάτωσε απαλά τη μαρέγγα να κρατήσει τον όγκο της
- Γύρισε το μείγμα στα φορμάκια και βύθισε ένα αχλάδι σε κάθε ένα. Γέμισε ένα ταψί με νερό και βάλε μέσα στο σκεύος με τα φορμάκια
- Ψήσε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ