Σουφλέ σοκολάτας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λίγα υλικά, απλά βήματα και το σοκολατένιο σου σουφλέ πήρε το δρόμο για το φούρνο! Καθώς θα ευωδιάσει το σπίτι σου ετοιμάσου για δυνατές συγκινήσεις!

Συστατικά

  • 6 μερίδες
  • 2 κ.σούπας βούτυρο +λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη +λίγη ακόμα για τη φόρμα
  • 1 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι +μισή κουταλίτσα ακόμη
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμους.
  • Βουτύρωσε μια φόρμα ή 6 μικρά φορμάκια και πασπάλισε τον πάτο τους με ζάχαρη.
  • Λιώσε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ρίξε μέσα ανακατεύοντας τα κροκάδια, τη βανίλια και την μια πρέζα αλάτι.
  • Άφησε στην άκρη.
  • Χτύπα τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξε τη μισή κουταλίτσα αλάτι καθώς τα χτυπάς και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
  • Ρίξε τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
  • Βάλε το μίγμα στη φόρμα ή τα φορμάκια και ψήσε για 30 λεπτά χωρίς να ανοίξεις το φούρνο.
  • Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω.
  • Μόλις το βγάλεις από το φούρνο σιγά σιγά θα πέσει.
  • Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164