Λίγα υλικά, απλά βήματα και το σοκολατένιο σου σουφλέ πήρε το δρόμο για το φούρνο! Καθώς θα ευωδιάσει το σπίτι σου ετοιμάσου για δυνατές συγκινήσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μερίδες
- 2 κ.σούπας βούτυρο +λίγο ακόμα για τη φόρμα
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη +λίγη ακόμα για τη φόρμα
- 1 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας
- 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
- 1 βανίλια
- μια πρέζα αλάτι +μισή κουταλίτσα ακόμη
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμους.
- Βουτύρωσε μια φόρμα ή 6 μικρά φορμάκια και πασπάλισε τον πάτο τους με ζάχαρη.
- Λιώσε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Ρίξε μέσα ανακατεύοντας τα κροκάδια, τη βανίλια και την μια πρέζα αλάτι.
- Άφησε στην άκρη.
- Χτύπα τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξε τη μισή κουταλίτσα αλάτι καθώς τα χτυπάς και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
- Ρίξε τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
- Βάλε το μίγμα στη φόρμα ή τα φορμάκια και ψήσε για 30 λεπτά χωρίς να ανοίξεις το φούρνο.
- Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω.
- Μόλις το βγάλεις από το φούρνο σιγά σιγά θα πέσει.
- Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ