Σπιτικά cinnamon rolls

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα πιο εύκολα, γρήγορα και λαχταριστά ρολά κανέλας

Συστατικά

  • βούτυρο για άλειμμα
  • 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ. σούπας κανέλα
  • 5 φλ. + έξτρα για το ζύμωμα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. γάλα
  • 8 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί 22×30 cm με βούτυρο.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη με την κανέλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Ανακάτεψε δύο φλιτζάνια γάλα με τέσσερις κουταλιές λιωμένο βούτυρο, ρίξε το μείγμα στο αλεύρι και ανακάτεψε τα υλικά με τη σπάτουλα.
  • Αλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας, μετάφερε το ζυμάρι εκεί και με τα χέρια ζύμωσέ το μέχρι να μαλακώσει.
  • Με τον πλάστη άνοιξε τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα ορθογώνιο περίπου 60×25 cm.
  • Με το πινέλο άλειψε στη ζύμη δύο κουταλιές βούτυρο, ρίξε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης το μείγμα ζάχαρης και κανέλας και άρχισε να την τυλίγεις σε ένα μεγάλο ρολό.
  • Με ένα μαχαίρι κόψε το ρολό σε 15 μερίδες και τοποθέτησε τα κομμάτια στο βουτυρωμένο ταψί.
  • Με το πινέλο πέρασε όλα τα ρολάκια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να φουσκώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και το αλάτι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Ρίξε το γλάσο πάνω από τα ψητά cinnamon rolls και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164