Τραγανή και λαχταριστή granola με βούτυρο αμυγδάλου, μέλι και κανέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλ. βρώμη
- 1 φλ. ωμά αμύγδαλα
- 1/3 φλ. τριμμένη ινδική καρύδα
- 3/4 κ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/3 φλ. βούτυρο αμυγδάλου
- 1/3 φλ. μέλι
- 6 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την βρώμη με τα αμύγδαλα ελαφρώς τριμμένα, την καρύδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Σε ένα τηγάνι ανακάτεψε το βούτυρο αμυγδάλου με το μέλι και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα στα τρία λεπτά, αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε την βανίλια.
- Ρίξε το υγρό μείγμα σε εκείνο με την βρώμη και ανακάτεψε μέχρι να υγρανθούν όλα τα υλικά.
- Άπλωσε την granola ομοιόμορφα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 35 λεπτά.
- Φρόντισε στα περίπου 15 λεπτά, να ανακατέψεις την granola, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησε να κρυώσει εντελώς για 45 λεπτά πριν την σερβίρεις με γάλα ή γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ