Κλασικό γλυκό από σταφύλι… μάζευε κι ας ειν’ και ρώγες! Γλυκό κουταλιού με αξιώσεις, με τραγανό καβουρδισμένο αμυγδαλάκι! Δες πως θα το ετοιμάσεις, πριν πας στο μανάβη για σταφίδα!
Θερμίδες 200
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό σταφίδα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 200 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά το σταφύλι και σράγγιξε. Ξεχώρισε από το τσαμπί
- Βάλε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς νερό να πιει τα δικά του υγρά. 5-6 λεπτά αρκούν
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ζάχαρη με το νερό και συνέχισε το βράσιμο. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαίρεσε τους αφρούς. Άφησε να δέσει χαμηλή φωτιά
- Στο τέλος πρόσθεσε το λεμόνι, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και άφησε για 1-2 λεπτά ακόμη πριν κατεβάσεις από τη φωτιά
- Κλείσε σε γυάλινα βαζάκια και φύλαξε στο ντουλάπι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ