Stracciatella

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το όνομά του στα ιταλικά παραπέμπει σε μια παραδοσιακή συνταγή για σούπα! Κι όμως… Εσύ ξέρεις πως είναι η πιο cool γεύση παγωτού! Και αυτή σου έχουμε… Γιατί ο καιρός το επιτρέπει ακόμη ή γιατί θέλεις όλο το χρόνο γλυκό παγωτό στο ψυγείο

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 κλωνάρι βανίλιας σκισμένο στα δύο
  • 6 κρόκους αυγών
  • 3/4 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 160 γρ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε το γάλα, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι
  • Με την άκρη ενός μαχαιριού, ξύσε το αρωματικό εσωτερικό της βανίλιας και πρόσθεσέ το στο μείγμα
  • Βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει βράση και στη συνέχεια κατέβασε από το μάτι
  • Σκέπασε και άφησε να σταθεί για 30 λεπτά. Έπειτα ζέστανε ξανά το μεγμα να κάψει
  • Χτύπησε σε μπολ τους κρόκους και ρίχνε σιγά, σιγά τη μισή ποσότητα από το καυτό μείγμα στο μπολ. Όπως ακριβώς όταν κάνεις αυγολέμονο
  • Γύρισε τώρα τα αυγά στο υπόλοιπο μείγμα της κατσαρόλας και συνέχισε το ψήσιμο να πάρεις μια κρέμα αρκετά πηχτή ώστε να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού
  • Πέρασε την κρέμα σου από ένα κινέζο (για να γίνει απαλή και να μην έχει κομμάτια) πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος
  • Άφησε σε μπολ χωρίς καπάκι, ώσπου να κρυώσει. Στη συνέχεια σκέπασε και ασε στο ψυγείο για 6 ώρες
  • Γύρισε μετά το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ετοίμασε το παγωτό. Αν δεν έχεις παγτομηχανή βάλε στην κατάψυξη αναμειγνείοντας ανά 1 ώρα
  • Στο μεταξύ λιώσε την σοκολάτα σε μπεν μαρί να πάρεις 1 φλιτζάνι λιωμένη
  • Όταν το παγωτό είναι παγωμένο καλά, αλλά μαλακό να ακατατεύται, γύρισε την λιωμένη σοκολάτα απευθείας στο παγωτό
  • Χτύπησε το παγωτό συνεχόμενα με το χέρι ώσπου να πάρει όλη τη σοκολάτα που θα πήζει και θα ενσωματώνεται σε κομματάκια
  • Μετάφερε σε δοχείου που κλείνει καλά και φύλαξε στην κατάψυξη

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164