Είναι κάτι μεταξύ χυμού, γρανίτας και ολόγλυκιας σούπας από καλοκαιρινά φρούτα. Δοκίμασα πρόσφατα μια παραλλαγή της σούπας πεπόνι με δυόσμο και ξετρελάθηκα. Γι’ αυτό σου δίνω τρεις επιλογές για να κάνεις σούπα πάρτι μέσα στον καύσωνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Σούπα Πεπόνι – 1 γιαούρτι
- 1/4 ποτήρι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
- 4 φέτες πεπόνι
- Το χυμό από μισό lime
- Tσίλι σε σκόνη
- Φυστίκια Αιγίνης ανάλατα
- Σούπα Ανανάς – Αφρώδη οίνο 2 ποτήρια
- 3 φλίτζάνια φρέσκο ανανά σε κύβους
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- Νιφάδες καρύδας φρυγανισμένες (για λίγο σε αντικολλητικό σκεύος χωρίς λιπαρή ουσία)
- Σούπα Καρπούζι – 2 φλιτζάνια καρπούζι
- 1/3 του φλιτζανιού χυμό μήλο
- 2 κ.σ. χυμό lime
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 μικρό κομματάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε σε ένα μπολ ένα φλιτζάνι γιαούρτι με το γάλα και τα φύλλα δυόσμου. Άφησε να βγάλουν τα αρώματά τους και στη συνέχεια πέταξε τα φύλλα
- Σε άλλο μπολ ανάμειξε το πεπόνι, το χυμό lime kai 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη. Άφησε στο ψυγείο για δύο ώρες να κρυώσουν καλά
- Σέρβιρε με τα φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
- Ανάμειξε δύο ποτήρια κρασί με τρία φλιτζάνια ανανά λιωμένο και το χυμό λεμόνι. Ανακάτεψε καλά και σέρβρε με την καρύδα
- Βάλε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το γιαούρτι σε ένα μπλέντερ και λιώσε. Σκέπασε το μπολ και άφησε να κρυώσει η σούπα σου καλά. Σέρβιρε με μια μπάλα γιαούρτι και μέλι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ