Πλούσιο γλυκό με υπέροχο παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια και σος σοκολάτας! Διότι αν έχεις Carte d’Or, έχεις γλυκό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 80 ml κρέμα γάλακτος 48% λιπαρά
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 30 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 90 γρ. μαύρη σοκολάτα (51-55% κακάο) σε κομμάτια
- 3 μέτριες μπανάνες
- 600 γρ. παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια
- 125 ml κρέμα γάλακτος 48% λιπαρά
- 80ml κρέμα σαντιγί
- 75 γρ. ψημένα αλατισμένα αράπικα φιστίκια, σε κομμάτια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φτιάχνουμε τη σος fudge σοκολάτας. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της μαύρης σοκολάτας σε ένα μικρό σκεύος και σιγοβράζουμε σε όσο το δυνατό χαμηλότερη φωτιά για δύο λεπτά.
- Απομακρύνουμε και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσουμε μία απαλή σος.
- Χτυπάμε μαζί την κρέμα γάλακτος 48% και την κρέμα σαντιγί μέχρι να στερεοποιηθούν, βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου φτιάξουμε τα sundae.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια πάχους μισού εκατοστού περίπου.
- Τοποθετούμε σε στρώσεις σε κάθε ποτήρι τη σος σοκολάτας, το παγωτό, τα φιστίκια, και τις μπανάνες.
- Γαρνίρουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με φιστίκια.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ