Είναι ένα από τα αγαπημένα σου κέικ. Δεν το απολαμβάνεις, όμως, τόσο συχνά, καθώς δεν θες να χαλάσεις τη γραμμή σου. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μία συνταγή χωρίς ζάχαρη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 240 γρ. αλεύρι ολικής
- 4 μπανάνες
- 120 γρ. μαργαρίνη
- 100 γρ. στέβια
- 1 κουτ. του γλυκού ξύδι
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, προσθέτεις τις μπανάνες και τις λιώνεις με ένα πιρούνι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι και το baking powder.
- Σε ένα τρίτο μεγάλο μπολ, διαλύεις το βούτυρο και τη στέβια, μέχρι να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Προσθέτεις τις πολτοποιημένες μπανάνες, τη μαγειρική σόδα, τα αβγά, το ξύδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ομογενοποιείς.
- Με μία σπάτουλα, αναδιπλώνεις το μείγμα με το αλεύρι και το ενώνεις με το υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”.
- Περιχύνεις το μείγμα σου σε μία φόρμα κέικ και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ