Μπορεί με την πρώτη ματιά να σου θυμίζουν το αγαπημένο σου σουφλέ, όμως, το αφρώδες γλυκό που βλέπεις στη φωτογραφία, δεν είναι κάτι άλλο από ιαπωνικές τηγανίτες. Θα τις λατρέψεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 1/4 φλιτζάνια γάλα
- 4 κουτ. της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κρόκος και 3 ασπράδια αβγού
- Σπρέι μαγειρικής
- Σιρόπι σφενδάμου (για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το baking powder. Ανακατεύεις είτε με μία κουτάλα, είτε με ένα μίξερ χειρός, μέχρι τα στερεά υλικά να διαλυθούν και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το γάλα, το βούτυρο τη βανίλια και τον έναν κρόκο αβγού. Ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθεί η μαρέγκα σου.
- Σε ένα τρίτο μπολ, ενώνεις χτυπώντας απλά τα ασπράδια των αβγών.
- Ενώνεις τα μείγματα δύο πρώτων μπολ σε ένα και ομογενοποιείς σχηματίζοντας ένα καινούργιο. Χτυπάς με ένα μίξερ χειρός, προσθέτοντας σταδιακά τα ασπράδια των αβγών. Το μείγμα που θα σχηματιστεί θα είναι το τελικό σου.
- Τοποθετείς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση και ψεκάζεις με το σπρέι μαγειρικής.
- Στο κέντρο του τηγανιού, τοποθετείς ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 8 εκατοστών και γεμίζεις τα 3/4 του με το μείγμα σου.
- Ψήνεις σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, γυρίζεις από την άλλη μεριά πολύ προσεκτικά και συνεχίζεις για ακόμη 5 λεπτά.
- Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρεις με σιρόπι σφενδάμου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ