Λαχταριστά και με μία εσάνς εποχής!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
- 3 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 2 κουτ. του γλυκού ξηρή κανέλα
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο
- 2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
- 1 ασπράδι αβγού
- 6 φλιτζάνια ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις ένα φλιτζάνι ζάχαρη και ένα κουτ. του γλυκού κανέλα.
- Σε ένα τηγάνι, περιχύνεις το μηλόξυδο και ψήνεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η ποσότητα του να έχει μειωθεί στο μισό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις ένα φλιτζάνι αλεύρι, το baking powder, δύο κουτ. του γλυκού κανέλα και αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις τα αβγά, το βούτυρο και το μηλόξυδο από το τηγάνι.
- Ενώνεις τα δύο μπολ σε ένα, προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και μεταφέρεις στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Παράλληλα, ζεσταίνεις ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια, γυρίζεις και χτυπάς τη ζύμη, μέχρι να γίνει λεπτή (περίπου 2 εκατοστά σε πάχος).
- Κόβεις τη ζύμη σε μικρά κομμάτια, αφήνοντας ένα κύκλο στο κέντρο. Επαναλαμβάνεις.
- Ψήνεις τα ντόνατ στο τηγάνι, αναποδογυρίζοντας και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνεις.
- Μεταφέρεις τα ντόνατ σε ένα χαρτί, πασπαλίζεις λίγη ζάχαρη και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ