Ένα σπογγώδες κέικ με μοναδική γεύση για να συνοδεύσεις τον πρωινό ή απογευματινό σου καφέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, σε σκόνη
- 12 φρέσκα σύκα, κομμένα στα 4
- 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μίξερ ή πολυμηχάνημα, χτυπάς τη ζάχαρη, τη σκόνη αμυγδάλου και το βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί ένα λευκό μείγμα. Προσθέτεις ένα – ένα τα αβγά και συνεχίζεις να ομογενοποιείς.
- Ενσωματώνεις το αλεύρι, την κανέλα και το κονιάκ, φτιάχνοντας το τελικό σου μείγμα.
- Βουτυρώνεις μία φόρμα κέικ, ρίχνεις ελάχιστο αλευράκι και περιχύνεις ομοιόμορφα το μείγμα σου στη φόρμα.
- Κόβεις τα σύκα και τα απλώνεις από πάνω.
- Μεταφέρεις το γλυκό στο ψυγείο για 45 λεπτά και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Ψήνεις για 50 λεπτά στη συγκεκριμένη θερμοκρασία.
- Αφήνεις να έρθεις σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ