Ένα υπέροχο φθινοπωρινό κέικ για να συνοδεύσεις τον πρωινό ή τον απογευματινό σου καφέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 αβγά
- 1 3/4 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
- 1/2 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 2 φλιτζάνια μήλα, καλά καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 2 φλιτζάνια cranberries
- 1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 170 βαθμούς C και βουτυρώνεις απαλά μία οριζόντια φόρμα κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αβγά, την καστανή ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, τη σόδα μαγειρέματος. Μόλις ομογενοποιήσεις το μείγμα σου, το ανακατεύεις με εκείνο στο προηγούμενο μπολ. Ανακατεύεις.
- Ψιλοκόβεις τα φρούτα σου και προσθέτεις σταδιακά στο μείγμα σου τα μήλα, τα cranberries και οι ξηροί καρποί.
- Απλώνεις το μείγμα σου στην ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα, στρώνεις με μία ειδική σπάτουλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 5 λεπτά.
- Κοσκινίζεις λίγη ζάχαρη από πάνω και κόβεις σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ