Το cheesecake είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Αυτή η ελληνική παραλλαγή έχει ανάλαφρη υφή και εθιστική γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι πλήρες
- 2 φλιτζάνια τυρί ρικότα
- 3 κουτ. της σούπας μέλι
- 1 μεγάλο αβγό
- Χυμός ενός λεμονιού
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 340 γρ. απλά μπισκότα
- 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
- αμύγδαλα και μέλι (για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ετοιμάζεις την τραγανή βάση μπισκότου. Σε ένα μπλέντερ, αλέθεις τα μπισκότα με τη μαύρη ζάχαρη για 3 λεπτά. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο. Το προσθέτεις στο μπλέντερ και αλέθεις για 3 λεπτά ακόμη. Απλώνεις την τραγανή βάση σε ένα τσέρκι πολύ προσεκτικά και την αξιοποιείς ως το πρώτο στρώμα για το cheesecake σου. Την βάζεις στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις το τυρί ρικότα και το γιαούρτι. Ανακατεύεις.
- Στραγγίζεις προσεκτικά με ένα φίλτρο, για να φύγουν τα υγρά από το μείγμα σου. Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και μεταφέρεις το μπολ στο ψυγείο για όλο το βράδυ ή απλά για 3 ώρες.
- Αφού περάσει το διάστημα αυτό, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 160 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το μείγμα που είχες στο ψυγείο. Προσθέτεις το χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το αβγό και το μέλι. Ανακατεύεις πολύ καλά και ομογενοποιείς.
- Απλώνεις το μείγμα σου πάνω από την τραγανή βάση μπισκότου, την φτιάχνεις ομοιόμορφα με μία σπάτουλα και ψήνεις στο φούρνο για 30 λεπτά.
- Μεταφέρεις στο ψυγείο για 4 ώρες. Ρίχνεις από πάνω το μέλι και τα αμύγδαλα και μοιράζεις σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ