Τα πάνω – κάτω! Κάπως έτσι, μπορείς να περιγράψεις αυτή την τάρτα μήλου, η οποία έχει τις ρίζες της στην Γαλλία και συνοδεύει υπέροχα τον καφέ σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
- 3 αβγά
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. της σούπας κανέλα
- 4 μήλα, πολύ καλά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνεις μια στρογγυλή φόρμα 23 εκατοστών.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτεις τα αυγά και χτυπάς καλά.
- Ρίχνεις το γάλα και ανακατεύεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά στο μίγμα.
- Ρίχνεις το αλεύρι, το baking, το αλάτι και την κανέλα και χτυπάς, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
- Αφήνεις στην άκρη.
- Για να φτιάξεις το σιρόπι, βάζεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνεις μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύεις, μέχρι να πάρει βράση. Συνεχίζεις να ανακατεύεις για περίπου 1 λεπτό.
- Απλώνεις το σιρόπι σου στην βάση της φόρμας.
- Τοποθετείς τα μήλα πάνω από το σιρόπι σε στρογγυλή διάταξη.
- Ρίχνεις το μίγμα του κέικ πάνω από τα μήλα και ισιώνεις ελαφρά την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
- Το αφήνεις να κρυώσει για 10-15 λεπτά και το ξεφορμάρεις σε μία πιατέλα αναποδογυρίζοντάς το προσεκτικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ