Συνταγή για ανάποδη τάρτα μήλου

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα πάνω – κάτω! Κάπως έτσι, μπορείς να περιγράψεις αυτή την τάρτα μήλου, η οποία έχει τις ρίζες της στην Γαλλία και συνοδεύει υπέροχα τον καφέ σου.

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
  • 3 αβγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. της σούπας κανέλα
  • 4 μήλα, πολύ καλά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνεις μια στρογγυλή φόρμα 23 εκατοστών.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτεις τα αυγά και χτυπάς καλά.
  • Ρίχνεις το γάλα και ανακατεύεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά στο μίγμα.
  • Ρίχνεις το αλεύρι, το baking, το αλάτι και την κανέλα και χτυπάς, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
  • Αφήνεις στην άκρη.
  • Για να φτιάξεις το σιρόπι, βάζεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνεις μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύεις, μέχρι να πάρει βράση. Συνεχίζεις να ανακατεύεις για περίπου 1 λεπτό.
  • Απλώνεις το σιρόπι σου στην βάση της φόρμας.
  • Τοποθετείς τα μήλα πάνω από το σιρόπι σε στρογγυλή διάταξη.
  • Ρίχνεις το μίγμα του κέικ πάνω από τα μήλα και ισιώνεις ελαφρά την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
  • Το αφήνεις να κρυώσει για 10-15 λεπτά και το ξεφορμάρεις σε μία πιατέλα αναποδογυρίζοντάς το προσεκτικά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164